OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 20. szombat
Ismertető


2018. február 5., hétfő 12:50

Budapest Főváros Főpolgármesteri Hivatalának közleménye
    Budapest, 2018. február 5., hétfő (OS) -

    Miről szól ez az akadálymentesítési népszavazás?

A Kúria annyit mondott ki, hogy meg lehet tartani. Számos olyan kérdés van, amiben nem tilos népszavazást tartani, csak épp nincs értelme. Miért is?

Ami a feltett kérdésben van, az teljesül. Sokszor elmondtuk.

A Kúria pedig kimondta, hogy a teljes értékű akadálymentesítés nem követeli meg, hogy a megoldás kizárólag lift legyen. Tudni kell, hogy ilyet az Európai Unió sem ír elő! Az MSZP ezt füllentette, de nem ezt kérdezi a népszavazáson.

Így attól függetlenül, hogy a jelenlegi kezdeményezők az M2-es metró állomásainak – nem is régen – csupán 10%-át akadálymentesítették, mi viszont csak lifttel az állomások több mint 60%-át ellátjuk, és minden állomást akadálymentesítünk – miről szól, mit változtat meg ez a népszavazás?

Két milliárd forintot elkölt az MSZP és jónéhány zéró támogatottságú csatlósa valamire a város pénzéből, ami semmit nem jobbít, semmit nem változtat meg. Álkampány a mozgáskorlátozottakat felhasználva átlátszó választási célra, félrevezetve a járókelőket. Amorális hecc.

Tarlós István
főpolgármester

     Kiadó: Budapest Főváros  Főpolgármesteri Hivatal

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.