OS Országos Sajtószolgálat
2019. február 20. szerda
Ismertető


2018. február 5., hétfő 13:37

Az MSZP Országos Központjának közleménye
    Budapest, 2018. február 5., hétfő (OS) - Kiderült: fideszes parancsra teszik tönkre az oktatást

    A Magyar Kereskedelmi és Iparkamara (MKIK) korábbi képzési és oktatási igazgatója ma a sajtóban megjelent tanulmánya is azt bizonyítja, hogy a Fidesz parancsára butították le a szakképzést, és főként kormányzati tévhitek miatt esik el több tízezer gyerek attól a lehetőségtől, hogy érettségit és használható tudást szerezzen.

A XXI. században az az ország lehet versenyképes, ahol a gyerekek többsége használható és értékes tudást kap. Nem a futószalag mellett álló munkások képzésére van szükség - ezeket a munkákat ugyanis hamarosan robotok fogják végezni, ahogyan ezt szintén a MKIK korábbi tanulmányában is jelezte. Ennek tükrében még inkább világos, hogy az Orbán-Parragh tengely észérveket és kritikát nem tűrő rendszere tudatosan teszi tönkre Magyarország versenyképességét és ezzel milliók jövőjét is.

Ha az MSZP és a Párbeszéd kormányra kerül 2018-ban, a gyermekek tehetségére koncentráló, korszerű, magas színvonalú szakképzést biztosító oktatást fogunk csinálni. Azért dolgozunk majd, hogy minél több gyerek szerezhessen érettségit és szerezhessen főiskolai, egyetemi diplomát.

MSZP

Bővebben: Kunhalmi Ágnes, a Kulturális bizottság alelnöke

     Kiadó: MSZP Országos Központ

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.