2018. október 19. péntek

2018. február 5., hétfő 14:55

Az Együtt - a Korszakváltók Pártja közleménye (3. rész)
    Budapest, 2018. február 5., hétfő (OS) -

A kampányban részt vevő pártok, jelöltek, aktivisták vallási közösségekben, egyházi intézményen belül, illetve azok közvetlen környezetében sem kért, sem kéretlen kampányanyagokkal, politikai megnyilvánulásokkal semmilyen módon nem befolyásolják a közösséget, illetve annak vezetőit, képviselőit.

- A pártok, jelölőszervezetek, a jelöltek, valamint a kampányban résztvevő aktivistáik tiszteletben tartják az egészségügyi intézmények politikamentességét, valamint a betegek nyugalmát, illetve gyógyuláshoz való jogát. Semmilyen egészségügyi intézményben – legyen az kórház, járóbeteg szakrendelő vagy háziorvosi szolgálat – semmilyen módon nem végeznek kampánytevékenységet, még csak áttételesen, közvetetten sem. Sem az egészségügyi intézményvezetőket, sem az egészségügyi dolgozókat nem kényszerítik, nem kérik arra, hogy bármilyen módon részt vegyenek a kampányban, illetve politikai véleményt nyilvánítsanak. A kampányban részt vevő pártok, jelöltek, aktivisták egészségügyi intézményen belül, illetve azok közvetlen környezetében sem kért, sem kéretlen kampányanyagokkal, politikai megnyilvánulásokkal semmilyen módon nem befolyásolják választásukban sem az intézményvezetőket, sem egészségügyi dolgozókat, sem a betegeket, sem a hozzátartozókat.

Juhász Péter felszólítja a kampányolni készülő pártokat, csatlakozzanak az etikai kódexhez.

Juhász Péter
az Együtt elnöke