OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 23. kedd
Ismertető


2018. február 5., hétfő 16:46

A Lehet Más a Politika párt (LMP) közleménye (1. rész)
    Budapest, 2018. február 5., hétfő (OS) - Lázár, Öveges, Tiborcz -

    Az LMP 2014-ben tett feljelentést az Elios Zrt. korrupciógyanús LED-lámpás közbeszerzési nyerései vonatkozásában. 2016-ban a feljelentés alapján elrendelt nyomozást megszüntették, azonban a nyomozást megszüntető határozatban utaltak rá, hogy hűtlen kezelés ügyében, egy szekszárdi közbeszerzési tanácsadási szerződés kapcsán elkülönített nyomozás indult. Hadházy Ákos ennek a nyomozásnak az eredménye felől érdeklődött Polt Péternél, aki a közérdekű adatkérésre adott válaszában előadta, hogy az ügyet egy olyan nyomozással egyesítették, amely a NAV Bűnügyi Igazgatóságán folyik különösen nagy kárt okozó költségvetési csalás gyanújával. A nyomozás érdekeire való hivatkozással Polt több információt nem adott, azonban pontosan ugyanilyen bűncselekmény gyanújával, ugyancsak a NAV Bűnügyi Igazgatóságán nyomoznak az Öveges-ügyben. Hadházy Ákos sajtótájékoztatóján azt valószínűsítette, hogy ezek a büntetőügyek a Provital Zrt. közbeszerzési tanácsadói tevékenysége alapján összeérnek.

     Kiadó: Lehet Más a Politika párt (LMP)

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.