2018. május 22. kedd

2018. február 6., kedd 08:40

A Fidesz közleménye
    Budapest, 2018. február 6., kedd (OS) - A baloldal becsapja a budapestieket – reagálás az ellenzéki pártok 3-as metróval kapcsolatos aláírásgyűjtésére

Mellébeszélnek és csúsztatnak a baloldali pártok a 3-as metró akadálymentesítésével kapcsolatban, az általuk kezdeményezett népszavazási kérdés pedig értelmetlen. Becsapják és heccelik a budapestieket egy olyan ügyben, amellyel városvezetésük és kormányzásuk idején maguk nem foglalkoztak. Horváth Csaba, Hagyó Miklós, Gy. Németh Erzsébet és Demszky Gábor a kisujját sem mozdította a 3-as metró felújításával kapcsolatban, hagyták teljesen lepusztulni a fővárosi tömegközlekedést, és a 2-es metró akadálymentesítését sem végezték el. Ehelyett a baloldali politikusok szétlopták a fejlesztési pénzeket és Magyarország történetének legnagyobb korrupciós botrányába keveredtek, melyet már több nemzetközi hatóság is vizsgál. Ezért nem csak értelmetlen és hamis az aláírásgyűjtés és a népszavazási kezdeményezés, hanem hiteltelen is, melyet - nyilván nem véletlenül - épp az országgyűlési választási kampányra időzítettek. A baloldal sosem a budapesti polgárok érdekeit tartotta szem előtt, hanem saját önös szempontjait, a mostani akciójukkal is legfeljebb csak azt tudnák elérni, hogy lelassítanák a 3-as metró felújítását.
A Fővárosi Közgyűlés kormánypárti többsége egyetért Tarlós Istvánnal, támogatja a 3-as metró mielőbbi felújítását, és annak akadálymentesítése érdekében végzett munkát.
Kocsis Máté,
a Fidesz budapesti elnöke