OS Országos Sajtószolgálat
2019. február 20. szerda
Ismertető


2018. február 6., kedd 09:34

A Reális Zöldek Klub közleménye
    Budapest, 2018. február 6., kedd (OS) - Mészáros Lőrincz a leggazdagabb román tőkéshez és valamennyi V4 nem magyar, gazdag emberéhez képest szegény legény! Egyetlen politikai erő sem képes az ország gazdasági fejődése érdekében tenni, a kormányhoz toleráns tőkések nélkül.

    Az eredeti tőkefelhalmozás nálunk a kádári rendszer végén kezdődött. A kerekasztal, 1989-ben az államnak a gazdasági szerepét, annak fejlődési módját nem határozta meg, semmi sem gátolta az MSZMP-hez közel állók meggazdagodását. A régi és az új reménybeli elit a "spontán" privatizációt magasztalta, állami közösből részesülni az önkormányzatokat, mindnyájunkat nem tartott érdemesnek. Sajnos a gazdagok közül tőkéjük egy részét, köztük Gyurcsány Ferenc nem honi bankban kamatoztatja. A volt hazai tőkésosztály is, hoppon maradt. Nálunk nem is privatizációra került sor, hanem az állami vagyon nagy része magyar állami tulajdonból más államok tulajdonába került.
A tőke kivonás hazára nézne veszélyes voltát az első Orbán kormány ismerte fel, amikor 2000. április 7-én összeomlott a NASDAQ, az amerikai technológiai tőzsde. 2002-ben, Medgyessy a kormányzást 50%-os adósságállománnyal kezdhette meg, azért mert a Horn kormány által felvett IMF hitelt az Orbán kormány visszafizette. A 2008-as gazdasági világválság kivédésére felvett 14 milliárd dollár elszállt, állami adósságunk 80% fölé emelkedett. A Gyurcsány –Bajnai duó a munkahelyteremtés, profitjukat nálunk befektetők megtalálása helyett, kozmetikázza a költségvetést, hazudik az EU-nak.
Juhos László, elnök


     Kiadó: Reális Zöldek Klub

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.