2018. november 15. csütörtök

2018. február 6., kedd 09:34

A Reális Zöldek Klub közleménye
    Budapest, 2018. február 6., kedd (OS) - Mészáros Lőrincz a leggazdagabb román tőkéshez és valamennyi V4 nem magyar, gazdag emberéhez képest szegény legény! Egyetlen politikai erő sem képes az ország gazdasági fejődése érdekében tenni, a kormányhoz toleráns tőkések nélkül.

Az eredeti tőkefelhalmozás nálunk a kádári rendszer végén kezdődött. A kerekasztal, 1989-ben az államnak a gazdasági szerepét, annak fejlődési módját nem határozta meg, semmi sem gátolta az MSZMP-hez közel állók meggazdagodását. A régi és az új reménybeli elit a "spontán" privatizációt magasztalta, állami közösből részesülni az önkormányzatokat, mindnyájunkat nem tartott érdemesnek. Sajnos a gazdagok közül tőkéjük egy részét, köztük Gyurcsány Ferenc nem honi bankban kamatoztatja. A volt hazai tőkésosztály is, hoppon maradt. Nálunk nem is privatizációra került sor, hanem az állami vagyon nagy része magyar állami tulajdonból más államok tulajdonába került.
A tőke kivonás hazára nézne veszélyes voltát az első Orbán kormány ismerte fel, amikor 2000. április 7-én összeomlott a NASDAQ, az amerikai technológiai tőzsde. 2002-ben, Medgyessy a kormányzást 50%-os adósságállománnyal kezdhette meg, azért mert a Horn kormány által felvett IMF hitelt az Orbán kormány visszafizette. A 2008-as gazdasági világválság kivédésére felvett 14 milliárd dollár elszállt, állami adósságunk 80% fölé emelkedett. A Gyurcsány –Bajnai duó a munkahelyteremtés, profitjukat nálunk befektetők megtalálása helyett, kozmetikázza a költségvetést, hazudik az EU-nak.
Juhos László, elnök

Kiadó: Reális Zöldek Klub