2018. október 18. csütörtök

2018. február 6., kedd 10:21

Szanyi Tibor EP-képviselő közleménye (2. rész)
    Budapest, 2018. február 6., kedd (OS) -

"A tiszta energiával kapcsolatos jelentés még csak említés szintjén sem tartalmazza a nukleáris energiát, hisz ugyan míg kevesebb üvegházhatású gázt bocsát ki, mint például a szén-alapú energiatermelés, az atomenergia használata egyben jelentős kockázatot is jelent. A költséges, magas szennyezéssel járó és biztonsági kérdéseket is felvető nukleáris beruházások helyett, a magyar kormány is a tiszta energiaforrások innovációjába kell, hogy fektessen! Fel kellene végre Orbánnak is ismernie, hogy az új, köztük a közelmúltban a digitális forradalom keretében létrejött technológiák hatalmas lehetőségeket kínálnak teljes energetikai rendszerek átalakítására, diverzifikálására! Elő kell segíteni a helyi és regionális önkormányzatok szerepvállalását a tiszta energiával kapcsolatos innováció elterjedésében, például az intelligens/okos települések, az elektromos közlekedés és az intelligens mikro-hálózatokon keresztül is – erősítette meg Szanyi Tibor.
     Kiadó: Szanyi Tibor EP-képviselő