OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 18. csütörtök
Ismertető


2018. február 6., kedd 13:23

A Lehet Más a Politika párt (LMP) közleménye
    Budapest, 2018. február 6., kedd (OS) - Szél Bernadett feljelenti a kormányt a paksi hitel előtörlesztése miatt -

    Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter úgy nyilatkozott, hogy a magyar kormány 24 milliárd forintot előtörleszt a drága Putyin-kölcsönből. Ezzel a kormány beismerte: az oroszok által folyósított paksi hitel az évszázad legkorruptabb konstrukciója, ezért az LMP miniszterelnök-jelöltje feljelentést tesz.

Bár a Miniszterelnökséget vezető miniszter korábban úgy nyilatkozott, hogy minden esetben meg kell vizsgálni annak lehetőségét, hogy a paksi beruházás bizonyos kiadásait piaci hitelből finanszírozzák, a kormány végül a méregdrága Putyin-kölcsönt hívta le. Később az is világossá és egyértelművé vált, hogy a hitel semmi másra nem jó, mint az EU-s források elapadásával a fideszes oligarchákat és haverokat kifizetni.

A nemzetgazdasági miniszter mostani nyilatkozata egy beismerés arról, hogy piaci alapon lett volna sokkal olcsóbb hitel is, hiszen máskülönben nem döntöttek volna az előtörlesztésről.

Az LMP szerint súlyos pénzügyi károkat szenvedtek most el a magyar adófizetők. Ezért Szél Bernadett miniszterelnök-jelölt feljelentést tesz hivatali visszaélés és hűtlen kezelés miatt.

Az LMP álláspontja szerint a paksi beruházás az évszázad legkorruptabb és legveszélyesebb üzlete. A 2018-as kormány- és korszakváltást követően leállítjuk a beruházást és felmondjuk a magyar embereket évtizedekre eladósító hitelszerződést.

LMP sajtó

     Kiadó: Lehet Más a Politika párt (LMP)

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.