OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 18. csütörtök
Ismertető


2018. február 6., kedd 13:43

A Jobbik parlamenti frakciójának közleménye
    Budapest, 2018. február 6., kedd (OS) - Ha propagandára van pénz, legyen a szociális ágazatra is!

    A szociális ágazatnak Orbán Viktor 2010-ben "haladéktalan" bérrendezést ígért, Czibere Károly számtalanszor elismételte, hogy 2013-hoz képest 2018-ra az ágazat bruttó átlagkeresete 60-62 százalékkal fog emelkedni. A nemzetgazdasági miniszter pedig bejelentette: az egészségügy és a szociális terület szakdolgozói november helyett már a januári fizetéssel megkapják a szakszervezetekkel korábban kialkudott béremelést. Milyen jól hangzik! Azonban még mindig ez az ágazat a legalulfizetettebb, a most bejelentett emelés csak a szociális ágazatban dolgozó egészségügyi végzettségűek és egészségügyi munkakörben dolgozó néhány ezer főt érinti.

A napokban érkeztek meg a januári fizetések: a hivatásukat évtizedek óta végzők közül többen sírva kerestek meg, mert kevesebbet kaptak: volt, aki több mint 30 év munka után bruttó 10.000 forinttal… Milyen üzenete van ennek a 93 ezer szociális ágazati dolgozó felé, akik naponta 800 ezer emberről gondoskodnak? Életpálya-modell? Minél többet dolgozik, annál kevesebb fizetést kap?
A Jobbik azt üzeni: elég volt! Kormányra kerülve javítani fogunk a szociális szférában dolgozók helyzetén, anyagi és társadalmi megbecsültségén, mert felháborító, hogy még mindig ott tartunk, hogy a kormány ígéretekkel hitegeti és kihasználja a szociális ágazat dolgozóit, és a kormányzati propagandára elköltött milliárdokhoz képest mindössze alamizsnát ad nekik.

Sneider Tamás, az Országgyűlés és a Jobbik alelnöke
     Kiadó: Jobbik parlamenti frakciója

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.