OS Országos Sajtószolgálat
2019. február 20. szerda
Ismertető


2018. február 6., kedd 15:00

A Magyar Liberális Párt közleménye
    Budapest, 2018. február 6., kedd (OS) - Liberálisok: Korrupcióban dobogós, minőségben sereghajtó - Ez az orbáni egészségügy

    Az orbáni egészségügy korrupcióban dobogós, minőségben viszont sereghajtó helyezést ért el. Magyarország 35 európai országból a szégyenteljes 30. helyen végzett az Európai Egészségügyi Fogyasztói Indexen. Északi szomszédunk, Szlovákia ugyanebben a rangsorban a 13. helyen végzett, megelőzve az Egyesült Királyságot, Olasz- és Spanyolországot. Csehország a 16-17. hellyel szintén jól szerepelt a listán. A cseh és a szlovák egészségügy titka nem más, mint a több biztosítós modell.

A Liberálisok szerint Magyarország és Szlovákia példája mutatja, hogy a magánforrások ésszerű és méltányos bevonása lehet a megoldás, éppen ezért a Liberálisok a több biztosítós modell bevezetését követelik az egészségügyben. A TAO pénzekből a látványsportok helyett inkább iskolákat, kórházakat kellene támogatni.

Nyilvánvalóvá vált, hogy a Fidesz nem kívánja rendbe tenni az egészségügyet. Balog Zoltán a szakmai vezetés helyett csak arra képes, hogy hazudjon a szektor dolgozóinak a fizetéséről. Az egészségügyben egy új, világos felhatalmazással rendelkező kormány hozhat változást. Ehhez azonban arra van szükség, hogy a kormánnyal kritikus választók ne versengő ellenzéki listákat lássanak a szavazólapon, hanem egy céljaiban és elkötelezettségében egységes ellenzéket a demokratikus oldalon. Egy ilyen szövetség érhet el változást az egészségügyben és további területeken. Csak ez lehet a Változás Szövetsége!
    
     Kiadó: Magyar Liberális Párt

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.