OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 18. csütörtök
Ismertető


2018. február 6., kedd 17:27

Szanyi Tibor EP-képviselő közleménye (1. rész)
    Budapest, 2018. február 6., kedd (OS) - Szanyi Tibor: Orbán-politikája jelenti a nyugat-balkáni országok csatlakozására a legnagyobb veszélyt

    Az Európai Bizottság ma hozta nyilvánosságra a nyugat-balkáni országok EU-csatlakozási folyamatának felgyorsítását ígérő bővítési stratégiáját, amelyet az Európai Parlament képviselői strasbourgi plenáris ülésük keretében még aznap napirendre tűztek és megvitattak.

Az EP többsége régóta szorgalmazza a bővítési folyamat dinamikusabbá tételét, így a képviselők üdvözölték, hogy a Bizottság végre konkrét menetrendet tárt eléjük a térség országainak felzárkóztatása, illetve - elsőként Szerbia és Montenegró – uniós csatlakozása érdekében. Ugyanakkor az EP álláspontjában és az uniós stratégiában is változatlan hangsúlyt kap, hogy a bővítési folyamat hitelessége és az európai integráció jövője érdekében valamennyi érintett országnak maradéktalanul teljesíteni kell a tagság összes politikai és gazdasági feltételét. A Nyugat-Balkán helyzetét és a csatlakozási tárgyalások előrehaladását a Bizottság áprilisban esedékes éves ország-jelentései kapcsán ismét értékelik majd az európai törvényhozók

     Kiadó: Szanyi Tibor EP-képviselő

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.