OS Országos Sajtószolgálat
2019. február 20. szerda
Ismertető


2018. február 6., kedd 17:30

Szanyi Tibor EP-képviselő közleménye (1. rész)
    Budapest, 2018. február 6., kedd (OS) - Szanyi Tibor: Újabb akadályokat számolt fel az EU a tagállamok közös piacán. Védjük meg e sikert a Fidesztől!

    Az Európai Parlament a mai napon szavazott a területi alapú tartalomkorlátozás, vagyis az ún. ’geo-blocking’ elleni fellépésről.

Mit jelent ez a gyakorlatban az európai állampolgárok számára? Nagyobb szabadságot és több lehetőséget az online vásárlások alkalmával, hiszen az új rendelet értelmében a kereskedők ezentúl nem korlátozhatják indokolatlanul termékeikhez, szolgáltatásaikhoz való hozzáférést a vevő állampolgársága, lakóhelye, vagy székhelye alapján.

Az olyan fogyasztói sérelmeket orvosolja ez a rendelet, mint például a weboldalakhoz való hozzáférés területi alapon történő megtagadása, a vásárlás és a kiszállítás visszautasítása, valamint a fizetéssel kapcsolatos okok miatti megkülönböztetést. Ugyanakkor ez nem jelenti a kereskedők büntetését, hiszen azok, akik nem céloznak határokon átnyúló piacokat, nem kötelesek áruk vagy szolgáltatások területükön kívüli szállítására. Mindössze lehetővé kell tenniük, hogy a belső piacon belül mindenki ugyanolyan feltételek mellett vásárolhassa meg azokat, mint a saját tagállamuk állampolgárai (pl. felvehessék a kereskedő telephelyén).

     Kiadó: Szanyi Tibor EP-képviselő

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.