OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 19. péntek
Ismertető


2018. február 7., szerda 10:24

A Czinka Panna Roma Kulturális Egyesület közleménye
    Budapest, 2018. február 7., szerda (OS) - A Czinka Panna Roma Kulturális Egyesület és Regionális Szociális Intézményfenntartó Központ konzorciuma 2018. januárjában egy olyan Európai Uniós projekt (EFOP-1.3.7-17-2017-00109) megvalósításába kezdett, melynek elsődleges célkitűzése az előítéletesség és a hátrányos megkülönböztetés elleni többszintű fellépés, ezzel párhuzamosan hátránykompenzáció megvalósítása, a társadalmi esélyteremtés biztosítása, ezen keresztül Koroncó településen a társadalmi kohézió nagymértékű növelése.

    A projekt közvetett célcsoportja a Koroncó településen élő lakosság, közvetlen célcsoport a romák, idősek és fogyatékkal élők. A közösségi programok természetes módon a település egészét érintik. A részcélok közé tartozik a lakosság szemléletformálása, a társadalmi érzékenyítés és társadalmi együttélés javítása, egyházak hátránykompenzációs tevékenységének fejlesztése.
Az egyházak és egyházi szervezetek, mint a Magyarországi Baptista Egyház alá tartozó Regionális Szociális Intézményfenntartó Központ jelentős tevékenységet fejt ki a hátrányos helyzetű személyek befogadásában és a szociokulturális hátrányok csökkentésében.
A 2018.január 1-től 2020.június 30-ig tartó projekt keretében klubfoglalkozások megtartásával, Esélyegyenlőségi napok és négy "Mindenki Koroncója Nap" megrendezésével, tanácsadással, családi mentorálással, mediációval gondoskodunk a fent említett célok eléréséről.
A projektről bővebb információ a www.reszik.hu honlapon elérhető.

     Kiadó: Czinka Panna Roma Kulturális Egyesület

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.