OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 19. péntek
Ismertető


2018. február 7., szerda 13:07

Szanyi Tibor EP-képviselő közleménye (2. rész)
    Budapest, 2018. február 7., szerda (OS) -

    "Nacionalista hangok szerint az összeurópai listáról megválasztott képviselőknek nem lenne kapcsolata a választókkal. Ezzel nem értek egyet! Főleg akkor nem, ha garantáltan számos fiatal juthatna be ily módon az európai törvényhozásba. Egy erős fiatal kvóta felállításával képviselőket kapna egy olyan réteg, amelyről mindenki beszél, mindenki meg akar menteni – ugyanakkor általánosságban elmondható, hogy a törvényhozás szintjén alulreprezentált. Emellett a fiatalok a legtöbb tagországban hasonló nehézségekkel néznek szembe. Tisztában vannak vele, hogy milyen speciális kihívásokkal találkozik egy gyermek és egy fiatal felnőtt a 21. században – olyan tudás ez amely egyrészt határokon keresztül összeköt és amely képessé tesz az innovatívabb gondolkodásra"- hangsúlyozta Szanyi Tibor.

"A páneurópai lista felállításához szükség van a tagállamok jóváhagyására is. Számos ország már egyértelművé tette, hogy támogatja az elképzelést. Magyarország mindeddig nincs ezek között. Amennyiben viszont elmulasztjuk ezt a lehetőséget és ezzel párhuzamosan egy erős fiatal kvóta felállítását, az komoly hiba lenne az európai egység biztosítására nézve" – tett hozzá Szanyi Tibor.

     Kiadó: Szanyi Tibor EP-képviselő

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.