2024. április 25. csütörtök

2018. február 7., szerda 13:33

A Jane Goodall Intézet Természet- és Környezetvédelmi Egyesület közleménye (4. rész)
    Budapest, 2018. február 7., szerda (OS) - Dr. Jane Goodall újévi üzenete

De ahogy mindezen gondolkodtam, egy kis vörösbegy, vidám, vörös mellel, a madáretetőre repült, szemben az ablakommal. Épp, hogy észrevettem a derengő reggeli fényben. És mielőtt csípett volna egy falatnyit az ételből, megpihent, és szívmelengető énekbe kezdett. Egy végtelenül varázslatos reggeli ima, mely a lelkemig hatolt. Rájöttem, hogy a kis madár üzenetet hozott: emlékeztetett arra, hogy még mindig oly sok minden van a világban, amiért érdemes harcolni. Oly sok szépség, oly sok  csodálatos ember, akik azon dolgoznak, hogy helyreállítsák a károkat és hogy segítsenek enyhíteni a szenvedést. És olyan sok elhivatott fiatal, akik szeretnék ezt a világot jobb hellyé tenni. Mindannyian inspirálnak és reményt adnak arra, hogy nincs túl késő, megfordíthatjuk a dolgok menetét, ha közösen összefogunk.

Kiadó: Jane Goodall Intézet Természet- és Környezetvédelmi Egyesület