OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 18. csütörtök
Ismertető


2018. február 8., csütörtök 10:21

Szanyi Tibor EP-képviselő közleménye (1. rész)
    Budapest, 2018. február 8., csütörtök (OS) - Szanyi Tibor: Az egyetlen esély a társadami-gazdasági egyenlőtlenségek csökkentésére a Fidesz-KDNP leváltása

    Az Európai Parlament tegnapi plenáris ülésén az egyre növekvő társadalmi-gazdasági egyenlőtlenségek következményeiről tárgyaltak az EP-képviselők. E téren jelenleg a szociális jogok európai pillére az EU legnagyobb volumenű kezdeményezése, amely egy befogadóbb és igazságosabb társadalom létrehozását célozza meg. A megvalósítás azonban a tagállamok valós elkötelezettségén múlik.

Szanyi Tibor, szocialista EP-képviselő a témával kapcsolatban elmondta, hogy: "Globálisan és Európa-szerte is megfigyelhető a gazdasági és társadalmi különbségek növekedése. Azokban az államokban azonban, ahol felismerték, hogy a gazdasági jólét előfeltétele egy erős szociális jóléti rendszer, nem pedig fordítva, ott ezek a különbségek kevésbé jelentkeztek. Magyarország sajnos nem ilyen ország. Az orbáni évek alatt a jóléti állam nyoma is eltűnt, a társadalmi különbségeket csökkenteni hivatott intézményeket kivéreztették, és amikor túl magas volt a létminimum alatt élők száma, akkor válaszként megszüntették annak nyilvántartását."

     Kiadó: Szanyi Tibor EP-képviselő

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.