2018. május 24. csütörtök

2018. február 8., csütörtök 10:37

Az Együtt - a Korszakváltók Pártja közleménye
    Budapest, 2018. február 8., csütörtök (OS) - Pataki Márton (Együtt): Azonnal meg kell szüntetni a több százmilliárd forint közpénzt eltüntető TAO-rendszert!

Pataki Márton, az Együtt elnökségi tagja szerint a korrupció melegágyaként üzemelő TAO-támogatások rendszere több kárt okoz, mint hasznot. A mai magyar költségvetés nem engedheti meg magának a közel 200 milliárdos pénzszórást, ezért azonnal meg kell szüntetni.

A társaságiadó-kedvezmény rendszerének 2011-es létrehozása óta a magyar labdarúgásban 196,7 milliárd forint támogatást hagytak már jóvá – közölte a Világgazdasággal a Magyar Labdarúgó Szövetség operatív igazgatója.

Pataki Márton szerint a TAO-program torz és korrupt sportfinanszírozás: a pártpolitikai befolyás számít, nem pedig a teljesítmény. Nyilvánvaló, hogy a TAO-támogatások rendszere semmi másra nem szolgál, minthogy a közpénzeket el lehessen tüntetni, azok kikerüljenek az ellenőrzés alól és magánszemélyek zsebét tömjék a fideszes szívességkereskedelem részeként.

A TAO-programot meg kell szüntetni! Egyértelműen több kárt okoz, mint hasznot. A mai magyar költségvetés nem engedheti meg, hogy százmilliárdokat vonjanak ki a közteherviselés alól.

Pataki Márton
az Együtt elnökség tagja