OS Országos Sajtószolgálat
2019. február 20. szerda
Ismertető


2018. február 8., csütörtök 10:37

Az Együtt - a Korszakváltók Pártja közleménye
    Budapest, 2018. február 8., csütörtök (OS) - Pataki Márton (Együtt): Azonnal meg kell szüntetni a több százmilliárd forint közpénzt eltüntető TAO-rendszert!

    Pataki Márton, az Együtt elnökségi tagja szerint a korrupció melegágyaként üzemelő TAO-támogatások rendszere több kárt okoz, mint hasznot. A mai magyar költségvetés nem engedheti meg magának a közel 200 milliárdos pénzszórást, ezért azonnal meg kell szüntetni.

A társaságiadó-kedvezmény rendszerének 2011-es létrehozása óta a magyar labdarúgásban 196,7 milliárd forint támogatást hagytak már jóvá – közölte a Világgazdasággal a Magyar Labdarúgó Szövetség operatív igazgatója.

Pataki Márton szerint a TAO-program torz és korrupt sportfinanszírozás: a pártpolitikai befolyás számít, nem pedig a teljesítmény. Nyilvánvaló, hogy a TAO-támogatások rendszere semmi másra nem szolgál, minthogy a közpénzeket el lehessen tüntetni, azok kikerüljenek az ellenőrzés alól és magánszemélyek zsebét tömjék a fideszes szívességkereskedelem részeként.

A TAO-programot meg kell szüntetni! Egyértelműen több kárt okoz, mint hasznot. A mai magyar költségvetés nem engedheti meg, hogy százmilliárdokat vonjanak ki a közteherviselés alól.

Pataki Márton
az Együtt elnökség tagja

     Kiadó: Együtt - a Korszakváltók Pártja

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.