OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 20. szombat
Ismertető


2018. február 8., csütörtök 14:22

A Demokratikus Koalíció közleménye
    Budapest, 2018. február 8., csütörtök (OS) - DK-Szolidaritás: A DK feljelenti a TAO pénzeket titkoló Felcsútot

    A Demokratikus Koalíció jogerősen pert nyert: a felcsúti fociakadémiának ki kell adnia az elszámolást arról, mire költötték a 17 milliárdnyi tao-pénzt. A határidő lejárt, Mészárosék viszont arra hivatkoznak, hogy a papírokat az EMMI bekérte utóellenőrzésre.

A Demokratikus Koalíció és a Szolidaritás szerint nem életszerű, hogy a minisztérium több mint három hónapig ellenőrzi az elszámolást, az pedig még kevésbé, hogy a számlákról nincsenek másolatok – legalább a könyvelőnél. A Kúria október 25-én mondta ki, hogy a tao-pénzek adatai közérdekűek, az EMMI ellenőrzésről szóló levele pedig előző nap kelt. A föltűnő egybeesés arra utal, hogy az ellenőrzés csak álca, hogy Mészárosék kibújhassanak a törvények alól.

Türelmünk elfogyott. Kértük a jogerős ítélet végrehajtását és följelentést teszünk közérdekű adat eltitkolása, ismeretlen tettes ellen pedig hivatali visszaélés miatt. A kormányváltás után a felelősök ülni fognak.

Ráczné Földi Judit
elnökségi tag, DK

     Kiadó: Demokratikus Koalíció

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.