OS Országos Sajtószolgálat
2019. január 22. kedd
Ismertető


2018. február 8., csütörtök 14:36

Az MSZP Országos Központjának közleménye
    Budapest, 2018. február 8., csütörtök (OS) - Nem engedünk a teljes akadálymentesítésből!

    Tarlós és a Fidesz csak az erő nyelvén ért, ezért a budapestiek az erő nyelvén mondják el, hogy nem engednek a 3-as metró teljes akadálymentesítéséből. A demokratikus ellenzék kilenc pártja hétfő óta gyűjti az aláírásokat, hogy a budapestiek népszavazáson dönthessenek a metróvonal akadálymentesítéséről.

Lépésről lépésre haladunk. Amióta kiderült, hogy nincs jogi akadálya az akadálymentesítésről szóló népszavazásnak, a főváros vezetése már ígéretet tett a Kálvin téri liftek beépítésére, a Mozgáskorlátozottak Egyesületeinek Országos Szövetségének szerdai közleménye szerint pedig a városvezetés további 5 metróállomás akadálymentesítését irányozta elő.

Felszólítjuk Tarlóst: ne trükközzön az akadálymentesítéssel! A budapestiek csak olyan műszaki megoldásokat fogadnak el, amelyek lehetővé teszik a kerekesszékesek, a kismamák és az idősek méltó, önálló közlekedését a 3-as metró teljes vonalán.

A MEOSZ-szal egyetértve tovább küzdünk a 3-as metró teljes akadálymentesítéséért; elfogadhatatlan, hogy a Pöttyös utcai és az Ecseri úti metróállomás a felújítást követően se feleljen meg az esélyegyenlőség feltételeinek! Addig folytatjuk a harcot, amíg a teljes metróvonal akadálymentesítése megoldódik.

Horváth Csaba,
a Fővárosi Közgyűlés MSZP-s képviselői nevében

     Kiadó: MSZP Országos Központ

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.