OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 19. péntek
Ismertető


2018. február 8., csütörtök 18:55

A Miniszterelnökség közleménye
    Budapest, 2018. február 8., csütörtök (OS) - Vásárhelyi művészélet a Várkert Bazárban

    Festmények, szobrok, grafikák felvonultatásával mutatja be a 20. századi, hódmezővásárhelyi művészéletet az a Várkert Bazárban megnyílt kiállítás, amely holnaptól várja a látogatókat. Az esemény megnyitása alkalmából elmondott beszédében, Latorcai Csaba a Miniszterelnökség helyettes államtitkára kifejezte megbecsülését és köszönetét a művészek felé, akik őrzői és tovább örökítői annak a gazdag és színes örökségnek, amit magyar kultúraként tartunk számon, legyen az festészet, szobrászat, vagy más művészeti ág. A Kormány művészek iránti megbecsülésének jele az is, hogy 2018-ban igényelhető először a 65 év feletti, állami kitüntetéssel rendelkező művészek számára a havi 121 ezer forintos, élethosszig járó művészjáradék. Az idei esztendőben a meglévő tizenkettő mellett, két újabb állami művészeti ösztöndíjra is lehet pályázni a Magyar Alkotóművészeti Közhasznú Nonprofit Kft.-nál, megemelt összeggel.

     Kiadó: Miniszterelnökség

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.