OS Országos Sajtószolgálat
2019. február 20. szerda
Ismertető


2018. február 8., csütörtök 19:06

A Miniszterelnökség közleménye (2. rész)
    Budapest, 2018. február 8., csütörtök (OS) - Vásárhelyi művészélet a Várkert Bazárban

    A Várker Bazárban "Vásárhelyi Művészélet 1900-1990"címmel megnyílt kiállítás felvillantja az alföldi festészet 19. század második felében kezdődő kibontakozását, bemutatja a 20. század elején összeálló hódmezővásárhelyi művészcsoport prominens képviselőit (Tornyai János, Rudnay Gyula, Endre Béla, Pásztor János), a két világháború közötti vásárhelyi művészeti életet és a mártélyi művésztelep kialakulását. Bepillantást enged továbbá az 1954-től induló hódmezővásárhelyi tárlatok korszakába, a helyi művészek (Kohán György, Kurucz D. István, Németh József, Szalay Ferenc) és a rendszeres kiállítók (Barcsay Jenő, Tóth Menyhért) munkáin keresztül. A 20. század kezdetétől, egészen a rendszerváltás időszakáig, csaknem száz esztendőt felölelő kiállítás április végéig látogatható, a Várkert Bazárban található Testőrpalota épületében.

     Kiadó: Miniszterelnökség

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.