OS Országos Sajtószolgálat
2019. január 22. kedd
Ismertető


2018. február 8., csütörtök 19:09

A Lehet Más a Politika párt (LMP) közleménye
    Budapest, 2018. február 8., csütörtök (OS) - Az LMP mindent megtesz a legsúlyosabb ügyek tisztázásáért és a felelősségre vonásért is -

    Hadházy Ákos a mai Korrupcióinfón két, általa korábban bemutatott ügy fejleményeivel foglalkozott. Mind a Tiborcz-ügy, mind Lázár János feleségének alapítványa a legmagasabb politikai köröket érinti és mindkettő rendkívül súlyos bizonyíték arra, hogy ma a magyar történelem legnagyobb szabású és legfelülről szervezett csalás sorozatáról kell beszélnünk, ha az EU támogatásainak elköltéséről van szó.

A koraszülött alapítványt érintő 1,2 milliárd forintot érintő fejlemény, hogy az EMMI először 22 ezer forintot kért a pályázat bírálati dokumentumainak átadásáért majd gyakorlatilag minden olyan adatot kitakart, amelyik az ügy szempontjából érdekes lehetett. Így továbbra is él a gyanú, hogy az alapítvány úgy tervezett elkölteni pl. 50 millió forintot egy tanulmányra, hogy azt nem támasztotta alá előzetes ajánlatkéréssel, pedig a szabályok szerint máshogy nem juthatott volna pénzhez.

A Tiborcz-ügy kapcsán az LMP törvényjavaslatot nyújtott ma be, amely a korrupciós illetékről szól. Ennek alapján  a teljes összeget be kell fizetni annak a vállalkozásnak vagy természetes személynek, akinek hibájából az EU visszaköveteli a kifizetett támogatást. Így az elszámoltatás akkor is megoldható, ha  Polt Péter esetleg ezt akadályozni szeretné.

LMP Sajtó

     Kiadó: Lehet Más a Politika párt (LMP)

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.