OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 25. csütörtök
Ismertető


2018. február 8., csütörtök 19:20

Az ÉRTÜNK ÉRTETEK - a hiteles párt közleménye (1. rész)
    Budapest, 2018. február 8., csütörtök (OS) - A magyar szakképzés a német ipar hazai képviselőinek igényeit elégíti ki: részfeladatok ellátására képes betanított munkásokat termel. A szakképzést felügyelő Magyar Kereskedelmi és Ipar Kamara, és elnöke, Parragh László intézkedései az elmúlt évek során oda vezettek, hogy a német gazdaság kiszolgálóivá tették az oktatási rendszernek ezt a szegmensét. A vállalkozók érdekvédelmi szerve alá rendelni a szakképzést, óriási hiba volt!

    Magyarország függetlenségének egyik alappillére a sikeres magyar vállalkozókra épülő termelő gazdaság lenne. A magyar vállalkozások hatékonyságának alapköve pedig a korszerű és komplex tudással rendelkező szakmunkás. Ezt a szakképzési rendszernek lenne feladata biztosítani.
Ameddig a szakképzés csak papírt ad, de valódi, a munkavállalásban sikerrel használható tudást nem, addig a gimnáziumok el is fogják szívni a gyerekeket a szakma tanulása elől. Ez nem a gimnáziumokat be nem záró polgármesterek hibája, hanem a szakképzési rendszer totális alkalmatlanságáé! A gimnáziumok számának csökkentését az elvárások és színvonal emelésével, központilag kell megoldani, a felvételi ponthatár minimumának megállapításán keresztül!
Ma a tanulás iránt kevésbé lelkes gyerekek két kudarcos jövő közül választhatnak: a szakképzésben nem tanulnak szakmát, vagy gimnáziumban. A gimnáziumból viszont talán van tovább út, ebben reménykednek a szülők és diákok egyaránt.

     Kiadó: ÉRTÜNK ÉRTETEK - a hiteles párt

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.