OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 24. szerda
Ismertető


2018. február 8., csütörtök 21:57

A Magyar Liberális Párt közleménye
    Budapest, 2018. február 8., csütörtök (OS) - Liberálisok: Orbán Viktornak lehet félnivalója Martin Schulz kinevezése miatt

    A Liberálisok üdvözlik a német kormánypártok koalíciós megállapodását, és reményüket fejezik ki, hogy a megállapodást az SPD tagsága is jóváhagyja, amivel lehetővé teszi, hogy fél év bizonytalanság után Húsvét környékén Angela Merkel kancellár vezetésével  megalakuljon az új német kormány. A koalíciós megállapodás két fő üzenete a korszerű oktatás megteremtése, illetve a külső és belső biztonság szavatolása. Örvendetes, hogy a megállapodásban nagy teret kaptak az európai kérdések: Németország kész több pénzzel támogatni az európai reformfolyamatot, és azt ígéri, hogy  határozottan kiáll az európai értékek védelme érdekében. Európai szempontból előnyös, hogy a külügyminiszteri posztot Martin Schulz, az Európai Parlament korábbi elnöke, az európai ügyek elismert szakértője tölti be. A Liberálisok számára megnyugtató, a magyar kormány szempontjából ugyanakkor aggasztó, hogy Martin Schulz személyében egy olyan politikus irányítja majd a német külpolitikát, aki jól ismeri a hazánkat, a magyar kormány tevékenységével szemben közismerten kritikus és Orbán Viktor miniszterelnökkel is emlékezetes szócsatákat vívott az Európai Parlamentben. A Liberálisok az új német kormánytól azt várják, hogy határozottan fellépjen a demokrácia, az emberi jogok és a jogállamiság védelmében, és Macron elnökkel együtt motorja legyen az európai reformfolyamatnak.

     Kiadó: Magyar Liberális Párt

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.