OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 25. csütörtök
Ismertető


2018. február 9., péntek 11:15

Budapest Főváros Főpolgármesteri Hivatalának közleménye (1. rész)
    Budapest, 2018. február 9., péntek (OS) -

    Egyre nyilvánvalóbb, hogy az ellenzék politikai-taktikai trükknek használja az akadálymentesítésről szóló népszavazási kezdeményezést. Tegnap megszólaltatták Földesi Erzsébet asszonyt, a Mozgássérültek Budapesti Egyesületének vezetőjét, aki megkérdőjelezte az M3-as metróra tervezett mozgó kabinok alkalmasságát is, de betámadta az alacsonypadlós autóbuszokkal való akadálymentesítés gondolatát is.
Ugyanakkor a Fővárosnak dokumentuma van róla, hogy az elnökasszony 2007 áprilisban hivatalosan elfogadta az MSZP-SZDSZ vezetéstől az alacsonypadlós buszokkal történő "ideiglenes" akadálymentesítést a "végleges" megoldásig, amit az előző városvezetés abban a vállalásban "törvényi és erkölcsi felelősségének" tekintett.
Ráadásul a konkrét ilyen típusú – alacsonypadlós – folyamatos akadálymentesítés még az évben, az M2-es metró átadásakor abbamaradt, és a további 3 és fél év során nem is indult újra. Ez idő alatt a Demszky Gábor-Horváth Csaba-féle városvezetés semmit nem tett az akadálymentesítésért, ami végül is 10%-osra sikeredett. Lifteket például 2010-ben már csak a felújított állomások szétverésével lehetett volna beépíteni. Mégsem volt tiltakozás.
Jellemző az is, hogy a MOMA és a Szolidaritás Mozgalom addig tartotta fontosnak a "mozgáskorlátozottakért történő aláírásgyűjtést", amíg Bokros Lajos le nem került az ellenzék választási pártlistájáról.

     Kiadó: Budapest Főváros  Főpolgármesteri Hivatal

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.