OS Országos Sajtószolgálat
2019. február 20. szerda
Ismertető


2018. február 9., péntek 13:19

Az MSZP Országos Központjának közleménye (1. rész)
    Budapest, 2018. február 9., péntek (OS) - Ujhelyi: a magyarországi uniós pályázati rendszer teljes felülvizsgálatát kezdeményeztem az Európai Bizottságnál

    Azonnali és teljes felülvizsgálat megindítását kezdeményeztem az uniós pályázati források magyarországi rendszerével kapcsolatban; erről a mai napon hivatalos levélben tájékoztattam Jean-Claude Junckert, az Európai Bizottság elnökét és Corina Cre?ut, a regionális fejlesztésekért felelős uniós biztost.

Azok után, hogy az OLAF hivatalos vizsgálata az Elios-ügyben bűnszervezetben elkövetett csalás gyanúját állapította meg, amelyben az állami elosztórendszer vezetői is érintettek és az ügy szálai egészen Orbán Viktor miniszterelnökig nyúlnak, kizárólag egy átfogó vizsgálat tárhatja fel az uniós források törvénytelen felhasználásának ehhez hasonló eseteit és adhat garanciát a további törvénytelenségek megakadályozására. Nem kizárt, hogy a korábban történt visszaélések teljes feltárása és a még vélhetően folyamatban lévő csalások miatt felmerülhet a további kifizetések felfüggesztése is.
    
     Kiadó: MSZP Országos Központ

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.