2018. augusztus 20. hétfő

2018. február 9., péntek 16:00

A Demokratikus Koalíció közleménye
    Budapest, 2018. február 9., péntek (OS) - DK- Szolidaritás: Miskolcot is érintheti az Orbán vejéhez köthető szervezett bűnözés gyanúja

A miskolci közvilágítás-fejlesztési pályázatot 2015-ben megnyert konzorciumnak részese volt az az Elios Zrt is, amelyben akkoriban Orbán veje is tulajdonos volt, és amely az EU csalás elleni hivatalának (OLAF) jelentése szerint több tucat településen szervezett csalással nyert ilyen pályázatokat. A magyar adófizetők ezért előreláthatólag 13 milliárd forint büntetést fizetnek majd az EU-nak.

A DK miskolci szervezete követeli a város vezetésétől az OLAF jelentésének Miskolcra vonatkozó részét, továbbá annak nyilvánosságra hozatalát, hogy ki írta ki a pályázatot, mely cégek milyen ajánlattal jelentkeztek a tenderre, és ki döntött arról, hogy azt a Nemzet Saját Lábán Álló Veje nyerje.

dr. Debreczeni József,
a DK-Szolidarítás országgyűlési képviselőjelöltje