OS Országos Sajtószolgálat
2019. február 20. szerda
Ismertető


2018. február 9., péntek 16:11

A Magyar Liberális Párt közleménye
    Budapest, 2018. február 9., péntek (OS) - Liberálisok: Álljunk ki közösen a Göncz Árpád állomásért!

    Szabadai Viktor, a Liberálisok budapesti választmányának elnöke közös tiltakozásra szólítja fel az ellenzéket, miután Tarlós István meg akarja akadályozni, hogy Göncz Árpádról nevezzék el a hármas metró egyik megállóját. A főpolgármester azt nyilatkozta, túlzás lenne az egykori köztársasági elnökről elnevezni az Árpád hídi metrómegállót, hiába született erről korábban konszenzus.

A Liberálisok szerint Tarlós István kijelentése nemcsak a volt köztársasági elnök emlékéhez, de az általa képviselt liberális demokrácia eszményéhez is méltatlan. Méltatlan, hogy a főpolgármester teret ad a szélsőjobboldali törekvéseknek, és Bayer Zsolthoz társulva próbálja meg ellehetetleníteni az átnevezést. Az Árpád hídi városrészt már átnevezték Göncz Árpád városrésszé, így érthetetlen, hogy a főpolgármester miért nem engedélyezni, hogy a metrómegálló is az ő nevét viselje.

A Liberálisok felháborítónak tartják azt, hogy Tarlós István már nem csak Orbán Viktor, de Bayer Zsolt akaratának is alárendeli magát, éppen ezért közös tiltakozásra hívjuk a demokratikus ellenzéket. Lépjünk fel együtt a Fidesz szélsőjobboldali törekvései ellen!
    
     Kiadó: Magyar Liberális Párt

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.