OS Országos Sajtószolgálat
2019. január 24. csütörtök
Ismertető


2018. február 9., péntek 17:08

A Földművelésügyi Minisztérium közleménye (1. rész)
    Budapest, 2018. február 9., péntek (OS) - Magyarország segíti Szerbia környezetvédelemmel kapcsolatos EU-csatlakozási folyamatát. A kétnapos magyar-szerb kormányülés keretében dr. Fazekas Sándor földművelésügyi miniszter megbeszélést folytatott Goran Trivan szerb környezetvédelmi miniszterrel. A találkozón a felek egyetértettek abban, hogy a két ország között a környezetvédelmi együttműködés jó, vitás kérdések nincsenek, hazánk pedig minden területen segíti déli szomszédunk EU-csatlakozási törekvéseit

    Szerb partnerét fogadva Fazekas Sándor hangsúlyozta: a magyar-szerb kapcsolatok kiválóak, hazánk minden téren, így a környezetvédelem területén is minden tőle telhető segítséget megad déli szomszédunknak a sikeres európai uniós csatlakozási tárgyalásokhoz. A miniszter elmondta: Magyarország érdekelt abban, hogy Szerbiát bevonja a környezetvédelmi kérdésekkel foglalkozó regionális együttműködésekbe, ugyanakkor szívesen átadjuk szerb partnereinknek azokat a konkrét szakmai tapasztalatokat is, amelyeket az európai uniós csatlakozási folyamat során szereztünk.

E mellett konkrét együttműködési lehetőséget látunk a magyarországi nemzeti parkok működtetésének, turisztikai célú fejlesztéseinek bemutatására, a tapasztalatok megismertetésre. A megbeszélésen Goran Trivan hangsúlyozta: a két országot összeköti a Duna, de a Tisza és a Dráva kérdéseiről is folyamatosan egyeztetnek a két ország környezetvédelmi szakemberei.

     Kiadó: Földművelésügyi Minisztérium

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.