OS Országos Sajtószolgálat
2019. január 22. kedd
Ismertető


2018. február 9., péntek 18:14

A Demokratikus Koalíció közleménye
    Budapest, 2018. február 9., péntek (OS) - DK-Szolidaritás: Folytatja a szavazatvásárlást a kormány

    Novák Katalin államtitkár félreérthetetlen üzleti ajánlatot tett kolozsvári sajtótájékoztatóján. Elmondta egyfelől, hogy minden magyar szülőtől születő gyermek jogosult a babakötvényre, édesanyja pedig az anyasági támogatásra, másrészt hozzátette: "Amíg mi vagyunk kormányzati pozícióban, ezekre a támogatásokra lehet számítani". Magyarán pénzt ígért a határon túli magyaroknak szavazatukért.

A Demokratikus Koalíciónak és a Szolidaritásnak nincs elvi kifogása a világon bárhol születő magyar gyermekek támogatása ellen. A határon túli magyarok szavazatainak megvásárlásánál azonban összehasonlíthatatlanul fontosabbnak tekinti a magyarországi gyermekéhezés fölszámolását, a magyarországi családok nyolc éve változatlan családi pótlékának emelését és a magyarországi gyermekek érvényesülését segítő oktatási rendszer támogatását.

A tavasszal hivatalba lépő demokratikus kormány elsősorban ezekre fog költeni.

Székely Sándor
elnök, Magyar Szolidaritás Mozgalom

     Kiadó: Demokratikus Koalíció

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.