OS Országos Sajtószolgálat
2019. január 24. csütörtök
Ismertető


2018. február 13., kedd 13:49

A Demokratikus Koalíció közleménye
    Budapest, 2018. február 13., kedd (OS) - DK: Hiába hazudik Orbán sajtója Gyurcsány Ferenc vagyonnyilatkozatáról

    Orbán pártsajtója három hazugságot állított a DK elnökének vagyonnyilatkozatáról.

Az első valótlanság, hogy Gyurcsány Ferenc vagyonának egy részét, melyet egy bécsi bankban kezelnek, nem vallotta be. A hazugság lelepleződött. Okiratok bizonyították: befektetésekben, beleértve a bécsi bank által kezelt részvényeket és kötvényeket is, pont 605 millió forint volt, annyi, amennyi a vagyonbevallásban szerepel.

A támadás második iránya az lett, hogy Gyurcsány Ferenc nem nevezte meg a vagyonkezelő pénzintézeteket, szolgáltatókat. A vonatkozó törvény és kitöltési útmutató szerint ezeket nem is kell megnevezni, nem is teszi ezt meg a többi képviselő sem. Ennek ellenére - mivel nincs titkolnivalója - a DK elnöke nyilvánosan megnevezte a vagyonkezelőket is.

Miután ez a hamis állítás is megdőlt, a kormánypropaganda egy harmadik követeléssel állt elő. A részvények és kötvények pontos felsorolását kérték. Erre sincs kötelezettség, és nem is lenne értelme, hiszen a vagyonkezelők naponta adják és veszik az értékpapírokat. Ennek ellenére a DK elnöke ezeket az adatokat is elküldte az Országgyűlés illetékes bizottságának.

Meghaladva a bevallási kötelezettség szabályait most már a legapróbb részletek is ismertek Gyurcsány Ferenc vagyoni helyzetéről. A DK elnöke a törvényi előírásokon túlmenve valamennyi családtagja vagyonnyilatkozatát is nyilvánosságra hozta.

Vajon megteszi ugyanezt Orbán is? Nem hinnénk.

DK,sajtóiroda

     Kiadó: Demokratikus Koalíció

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.