OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 25. csütörtök
Ismertető


2018. február 14., szerda 10:12

A Joint Venture Szövetség közleménye (1. rész)
    Budapest, 2018. február 14., szerda (OS) - Ne kifelé lejtsen a pálya–versenyelőny globális téren A digitális korban adatainkat különféle adatbázisokban tárolják, melyek nem megfelelő használata akár komoly veszélyeknek is kitehet bennünket. Erre a problémára nyújt megoldást az EU egységes adatvédelmi rendelete, amely versenyelőnyt is jelenthet a hazai cégek számára – hangzott el a Joint Venture Szövetség (JVSZ) adatvédelmi szabályozásról szóló konferenciáján.

    "A GDPR adatvédelmi reform, amely szélesíti azt az eszköztárat, ami az adatbiztonságot segíti." – nyilatkozta Dr. Szabó Endre Győző, a NAIH elnökhelyettese. Elmondása szerint az Unió szabályozása kihat a globális versenyre, mivel a megváltozott piaci elvárásokra a megfelelő szabályozói környezet létrehozásával a tagországok globális esélyei javulnak, s ennek következményeként a hazai szereplők is versenyelőnyben részesülhetnek.  "Olyan világban élünk, ahol nem mindegy, hogy milyen nyomot hagyunk, és ez az adattudatosságunkon is múlik."- mondta Dr. Jádi Németh Andrea, a bpv Jádi Németh Ügyvédi Iroda vezetője.  A május 25-én hatályba lépő GDPR rendelet a korábban elfogadott 1995-ös irányelvet váltja fel. Az új szabályozás jelentősen szigorítja a személyes adatok kezelésére vonatkozó elvárásokat. Létrejöttének oka a korábbi jogszabály elavultsága, hiszen "olyan új technológiai vívmányok és új kommunikációs módok jelentek meg, melyekkel lépést kell tartani, és ellenőrzést kell gyakorolni az adatok megfelelő felhasználása felett" - magyarázta Dr. Koczor Péter ügyvéd.
     Kiadó: Joint Venture Szövetség

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.