OS Országos Sajtószolgálat
2019. január 24. csütörtök
Ismertető


2018. február 14., szerda 10:12

A Joint Venture Szövetség közleménye (2. rész)
    Budapest, 2018. február 14., szerda (OS) -

    Az új jogszabály bevezetése után nem lesz elég megfelelni az adatvédelmi követelményeknek, azok alkalmazását bizonyítani is kell a vállalatoknak. Továbbá a szabályozás a hozzájárulás kérdését is újradefiniálta, s az új szabályozás mindenki számára érthetően megfogalmazott, megelőző tájékoztató elkészítését írja elő. Elmondása szerint sok mindenben egyszerűsödik, de sok mindenben bonyolultabbá is válik az élet május 25-e után, azonban mindez az adatalanyok szempontjából egy kedvezőbb rendszert jelent, amely nagyobb biztonságot és jogorvoslati garanciát kínál az adatok tárolása és felhasználása szempontjából. Az új rendelet a már meglévő, de elavult adatkezeléssel foglalkozó ágazati törvényeket is módosítja, így a foglalkozási és az egészségügyi adatkezelésben is változásokat hoz. A Munka Törvénykönyv változtatásait illetően, rögzíti az egyértelmű, gyakorlatban is alkalmazható normákat, és bővíti a technológiai újdonságokra létrehozott egyéb szabályozásokat, mint pl. az elektronikus beléptető rendszerek, kamerahasználati vagy vállalatcsoporton belüli adattovábbítást. Dr. Varga Katalin, a Sándor Szegedi Szent-Ivány Komáromi Eversheds Sutherland Ügyvédi Iroda Partnere rámutatott, az adatkezelésre vonatkozó tájékoztató frissítése (elektronikus kommunikációra vonatkozóan is), a megfelelő tájékoztató készítése már a munkaerő toborzás fázisában is, s ha van, a közös adatkezelők közötti megállapodás kidolgozása a legfontosabb felkészülési "házi feladatok" a vállalatok számára.
     Kiadó: Joint Venture Szövetség

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.