OS Országos Sajtószolgálat
2019. január 22. kedd
Ismertető


2018. február 14., szerda 10:59

Az Együtt - a Korszakváltók Pártjának közleménye
    Budapest, 2018. február 14., szerda (OS) -

    Homolya Róbert saját zsebből fizesse ki a magyar embereknek okozott 3,3 milliárd forintos kárt, és távozzon a közéletből!

Szigetvári Viktor, az Együtt miniszterelnök-jelöltje elfogadhatatlannak tartja, hogy miután Homolya Róbert több EU-s projektben is összeférhetetlenül járt el, a magyar emberek fizessék ki a 3,3 milliárd forintos büntetést. Az Együtt miniszterelnök-jelöltje felszólítja az NFM államtitkárát, hogy azonnali hatállyal távozzon pozíciójából, és saját zsebből fizesse a magyar adófizetőket ért kárt.

A teljes támogatási összeg visszafizetését javasolta az Európai Unió csalás elleni hivatala Homolya Róbert, a fejlesztési minisztérium közlekedéspolitikáért felelős államtitkára egyik ügyében is – tudta meg a 24.hu. Az OLAF vizsgálata szerint Homolyával szemben felmerül az összeférhetetlenség gyanúja, mivel tanácsadóként és végrehajtóként egyszerre jelent meg a projektekben. Emiatt akár a támogatások 100%-át, 3,3 milliárd forintot is visszafizettethetnek hazánkkal.

Szigetvári Viktor szerint Homolya Róbertnek saját magánvagyonával kell helytállnia a magyar adófizetőket ért kárért. Elfogadhatatlan, hogy az adófizetők megkárosítása után még a szabálytalanságok miatti büntetést is a magyar emberek fizettessék meg.
A büntetések kifizetése ugyanakkor nem elég: Homolya Róbertnek azonnal távoznia kell pozíciójából, le kell mondania államtitkári beosztásáról!

Szigetvári Viktor
az Együtt miniszterelnök-jelöltje
     Kiadó: Együtt - a Korszakváltók Pártja

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.