OS Országos Sajtószolgálat
2019. november 17. vasárnap
Ismertető


2018. február 14., szerda 13:08

A Bankcsapda Érdekvédelmi Civil Szervezet közleménye
    Budapest, 2018. február 14., szerda (OS) - Nagy baj van a hitelfedezeti életbiztosítások környékén

    Az Egyesület a hozzá érkező fogyasztói megkeresések alapján azt tapasztalta, hogy a bankok és a biztosító társaságok a kölcsönszerződésekhez tartozó hitelfedezeti életbiztosításokkal kapcsolatban, az adósok, a kezesek, valamint az örökösök részére valótlan nyilatkozatokat tettek, illetve tesznek. Előfordult olyan eset, az adós sajnálatos elhalálozását követően, hogy az örökösöket arról tájékoztatták, az adós nem csatlakozott a csoportos hitelfedezeti biztosításhoz, azaz nem volt biztosított, amikor a biztosítás ténye a szerződéses tartalom alapján nem lehet vitatható. Ebben az esetben a társaságok a biztosítást a későbbiekben elismerték, illetve beismerték. Azt gondoljuk, hogy a bankok és a biztosító társaságok súlyos bűncselekményt követnek el, ha a biztosítási fedezetekkel kapcsolatban valótlan nyilatkozatokat tesznek, ezzel az érintetteket és az örökösöket is félrevezetik. A fogyasztóvédelmi civil szervezet a nyilvánosság segítségét kéri, hogy a fentiekhez hasonló esetek ne fordulhassanak elő, javasoljuk a hasonló élethelyzetben lévő adósok, adóstársak, kezesek és az örökösök számára, hogy körültekintően járjanak el, kétség esetén forduljanak a felügyeleti hatóságokhoz.
     Kiadó: Bankcsapda Érdekvédelmi Civil Szervezet

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.