OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 20. szombat
Ismertető


2018. február 14., szerda 13:47

A Magyar Liberális Párt közleménye (1. rész)
    Budapest, 2018. február 14., szerda (OS) - Liberálisok: a kormány szándékosan nehezíti a külföldön élő magyarok választását

    A Liberálisok felháborítónak tartják, hogy a kormány szándékosan, regisztrációs hibára hivatkozva nehezíti a nyugat-európai országokban élő magyarok részvételét a 2018-as választásokon. Az általunk még év elején meghirdetett Szavazz haza! kampány keretein belül számtalan Nyugat-Európában élő magyar jelezte, hogy technikai okok miatt nem tud külföldön szavazóként regisztrálni, így nem is tud részt venni az április 8-i választásokon.

A kormány mindeközben a valós problémákkal nem foglalkozva érzelmi zsarolással próbálja itthon tartani a fiatalokat, és szüleik cserbenhagyásával vádolja azokat, akik külföldre vándorolnak. A Nemzetstratégiai Kutatóintézet fogalmazott úgy: "A kivándorlás mellett döntő fiatalok túlnyomó többsége alig számol az otthon hagyott rokonok őszinte szomorúságával. Azzal a hálátlansággal is, hogy a szülők időskori rászorultságának esetén a kitelepült nem fog tudni gondoskodni róla". Ennek a gondolatmenetnek a cinizmusa akkor igazán felháborító, ha figyelembe vesszük, hogy ezeket a fiatalokat pontosan ez a kormány kergette ki az országból.
     Kiadó: Magyar Liberális Párt

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.