OS Országos Sajtószolgálat
2019. január 24. csütörtök
Ismertető


2018. február 14., szerda 13:48

A Magyar Liberális Párt közleménye (2. rész)
    Budapest, 2018. február 14., szerda (OS) - Liberálisok: a kormány szándékosan nehezíti a külföldön élő magyarok választását

    A Liberálisok arra szólítják fel a kormányt, hogy azonnal fejezze be azt az alaptalan vádaskodást, amit a külföldön tanuló, dolgozó magyarokkal szemben folytat. Azt is követeljük, hogy a kormány ahelyett, hogy nehezítené a külföldön élő magyarok választását, sürgősen oldja meg a szavazópolgárok regisztrációja során fellépő problémákat. Hozzanak létre egy megbízhatóan működő felületet a választási regisztrációhoz, és hosszabbítsák meg a külképviseleten való szavazást az április 7-8-i hétvége egészére!

A Liberálisok szívesen tesznek javaslatot a kihelyezett szavazókörök kapcsán, korábban ugyanis már összegyűjtöttük a népesebb magyar közösségeknek helyet adó 25 nyugat-európai várost. Mindennek nem lehetnek anyagi akadályai, a kihelyezett szavazókörök költségeit bőven fedezik azok az adóforintok, amelyek a külföldön dolgozó magyar állampolgárok által hazautalt pénzekből származnak. A Liberálisok követelik, hogy a kormány minél szélesebb körben, az összes magyar választópolgárnak biztosítsa a feltételeket demokratikus jogaik gyakorlásához!

Sermer Ádám, a Magyar Liberális Párt elnökhelyettese
     Kiadó: Magyar Liberális Párt

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.