OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 25. csütörtök
Ismertető


2018. február 14., szerda 14:37

A Lehet Más a Politika párt (LMP) közleménye (1. rész)
    Budapest, 2018. február 14., szerda (OS) - Korrupcióinfó: fonódó korrupció az Öveges-programban és a Tudjukki-ügyben -

    Hadházy Ákos, az LMP társelnöke heti Korrupcióinfó sajtótájékoztatóján a Tudjukki-ügy és az Öveges-program közötti összefüggéseket mutatta be.

Az LMP társelnöke sajtótájékoztatóján kiemelte, hogy a NAV Központi Nyomozó Iroda Bűnügyi Főosztálya tájékoztatotta az LMP-t arról, hogy a több mint három éve tett feljelentés után immár nem csak gyanú, hanem a nyomozás alapján tényként megállapíthatóak az alábbi cselekmények a 43 darab, egyenként mintegy 300 millióval támogatott Öveges-programban.

Megállapítható, hogy visszaélésszerű túlárazások, illetve szükségtelen és a piaci ár többszörösében meghatározott eszközbeszerzések valósultak meg. A program keretében részben vagy egészben már meglévő tartalom újbóli kifizetése is megtörtént, valamint súlyosan megsértették az összeférhetetlenségi szabályokat.

Hadházy Ákos megerősítette, hogy a nyomozóhatóság a bűnszövetkezetben elkövetett költségvetési csalást tényként elismeri.

A nyomozóhatóság részéről már a harmadik áthelyezése történik az ügynek, amiből az LMP társelnöke szerint egyértelműen megállapítható a politikai szándékú időhúzás.

Hadházy Ákos hangsúlyozta, hogy ebben az ügyben is vizsgálódik az OLAF. Az LMP társelnöke ezért levélben fordult a legfőbb ügyészhez: a választ a párt közzé fogja tenni.

     Kiadó: Lehet Más a Politika párt (LMP)

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.