2024. április 25. csütörtök

2018. február 14., szerda 14:37

A Lehet Más a Politika párt (LMP) közleménye (1. rész)
    Budapest, 2018. február 14., szerda (OS) - Korrupcióinfó: fonódó korrupció az Öveges-programban és a Tudjukki-ügyben -

Hadházy Ákos, az LMP társelnöke heti Korrupcióinfó sajtótájékoztatóján a Tudjukki-ügy és az Öveges-program közötti összefüggéseket mutatta be.

Az LMP társelnöke sajtótájékoztatóján kiemelte, hogy a NAV Központi Nyomozó Iroda Bűnügyi Főosztálya tájékoztatotta az LMP-t arról, hogy a több mint három éve tett feljelentés után immár nem csak gyanú, hanem a nyomozás alapján tényként megállapíthatóak az alábbi cselekmények a 43 darab, egyenként mintegy 300 millióval támogatott Öveges-programban.

Megállapítható, hogy visszaélésszerű túlárazások, illetve szükségtelen és a piaci ár többszörösében meghatározott eszközbeszerzések valósultak meg. A program keretében részben vagy egészben már meglévő tartalom újbóli kifizetése is megtörtént, valamint súlyosan megsértették az összeférhetetlenségi szabályokat.

Hadházy Ákos megerősítette, hogy a nyomozóhatóság a bűnszövetkezetben elkövetett költségvetési csalást tényként elismeri.

A nyomozóhatóság részéről már a harmadik áthelyezése történik az ügynek, amiből az LMP társelnöke szerint egyértelműen megállapítható a politikai szándékú időhúzás.

Hadházy Ákos hangsúlyozta, hogy ebben az ügyben is vizsgálódik az OLAF. Az LMP társelnöke ezért levélben fordult a legfőbb ügyészhez: a választ a párt közzé fogja tenni.

Kiadó: Lehet Más a Politika párt (LMP)