OS Országos Sajtószolgálat
2019. január 24. csütörtök
Ismertető


2018. február 14., szerda 17:53

A Demokratikus Koalíció közleménye
    Budapest, 2018. február 14., szerda (OS) - DK-Szolidaritás: Kinek szolgál a püspök?

    Kiss-Rigó László szeged-csanádi püspök bemutatta a Hódmezővásárhelyen épülő új katolikus templom terveit. Ez ugyanaz templom, amiről Németh László plébános azt mondta a misén a Fidesz polgármester-jelöltje mellett kampányolva, hogy "már itt van a pénz a számlán" – mármint a templom építésének költsége.

A Demokratikus Koalíció szerint a püspök nyilvánvalóan nem véletlenül időzítette a polgármesteri kampány véghajrájára a bejelentést, ahogy korábban sem véletlenül vette védelmébe a templomi kampányt, szembeszegülve II. János Pál pápa enciklikájának rendelkezésével, miszerint "Nem szabad összekapcsolni a szentmise végzését politikai vagy világi eseményekkel". A főpap közismerten lelkes híve Orbánnak, egy interjúban mellé is állt a menekültkérdést illetően, lényegében lehülyézve Ferenc pápát.

A focirajongó püspök kormányhűsége nem marad viszonzatlan. Az egyházmegyének focicsapata is van, úgyhogy kapott a kormánytól egy 3 hektáros szegedi ingatlant és 9,7 milliárd forintot egy futballstadion megépítésére.

Kiss-Rigó László nyilván ismeri Jézus tanítását, miszerint "Senki sem szolgálhat két úrnak….Nem szolgálhattok Istennek és a Mammonnak" (Mt 6,24), ő azonban a maga részéről szemlátomást Mammont választotta.

Mucsi Tamás
A DK hódmezővásárhelyi elnöke
     Kiadó: Demokratikus Koalíció

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.