OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 20. szombat
Ismertető


2018. február 17., szombat 20:08

A Közép- és Kelet-európai Történelem és Társadalom Kutatásáért Közalapítvány közleménye (2. rész)
    Budapest, 2018. február 17., szombat (OS) - Mély fájdalommal tudatjuk, hogy elhunyt Balás-Piri László ’56-os szabadságharcos hős, politikai elítélt, a Terror Háza Múzeumot is működtető Közalapítvány kuratóriumának elnöke, a Történelmi Igazságtétel Bizottság alelnöke és az 1956 Alapítvány kurátora.

    Balás-Piri László 1999 óta, közel húsz éven át volt elnöke a Közép- és Kelet-Európai Történelem és Társadalom Kutatásáért Közalapítvány kuratóriumának. Megemlékező felszólalásai mindenkor annak a nemzedéknek a szerény útmutatásai voltak, amely a huszadik század második felében a legnagyobb áldozatot hozta nemzetünk szabadságáért, függetlenségéért.

A közép-európai népek szabadságáért megtett erőfeszítései elismeréseképp 2016-ban szabadságharcos társával, Regéczy-Nagy Lászlóval együtt Petőfi-díjban részesült, amelyet már betegen vett át. Balás-Piri László 82 évet élt. Közalapítványunk Balás-Piri Lászlót saját halottjának tekinti, és osztozik családja és szerettei gyászában.
     Kiadó: Közép- és Kelet-európai Történelem és Társadalom Kutatásáért Közalapítvány

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.