OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 19. péntek
Ismertető


2018. február 22., csütörtök 16:27

A Miniszterelnökség közleménye (1. rész)
    Budapest, 2018. február 22., csütörtök (OS) - A diaszpórában működő hétvégi magyar iskoláknak szervez tanácskozást a Nemzetpolitikai Államtitkárság.

    A világban működő hétvégi magyar iskolák közel 100 képviselője érkezik pénteken Budapestre a "Hétvégi magyar iskolák találkozója" című egésznapos rendezvényre, amelyet a Miniszterelnökség Nemzetpolitikai Államtitkársága szervez.

Az eseményen többek között az Amerikai Egyesület Államokban, Kanadában, Latin-Amerikában, Nyugat-Európában, Izraelben, Ausztráliában működő hétvégi magyar iskolák képviselői és a Magyar Diaszpóra Tanács, valamint szakmai ernyőszervezetek vezetői vesznek részt, hogy megosszák a diaszpórában élő magyarok anyanyelvi oktatását érintő tapasztalataikat egymással és az anyaországi képviselőkkel.

A Magyar Diaszpóra Tanács 2016. évi plenáris ülésén elfogadta a Magyar Diaszpórapolitika – Stratégiai irányok című dokumentumot, amely négy fő fejlesztési irányt jelöl meg a magyar diaszpórapolitika megerősítésével kapcsolatban. Ezek egyike az oktatásfejlesztés, amely mentén a Nemzetpolitikai Államtitkárság megkezdte a diaszpórában működő magyar iskolák fejlesztését: kérdőíves felmérést végzett az iskolák helyzetéről és fejlesztési igényeiről, amelynek eredményeit a pénteki konferencián mutatják be. A nap folyamán a résztvevők számos szakmai, pedagógiai módszertani, élményalapú és egyéb új gyakorlatokat bemutató előadáson vesznek részt.
     Kiadó: Miniszterelnökség

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.