OS Országos Sajtószolgálat
2023. június 9. péntek
Ismertető


2018. február 26., hétfő 16:17

A Kontúr Közhasznú Egyesület közleménye (1. rész)
    Budapest, 2018. február 26., hétfő (OS) - Mi továbbra is együttműködésre és párbeszédre törekszünk

    Értetlenül állunk a 2018.02.22-ei képviselő testületi ülésen történt döntés előtt, mivel Kőbánya egyik legnagyobb volumenű "szociális" programjáról van szó, melynek előkészítettsége erősen megkérdőjelezhető, amiről sem az ottélőkkel, sem pedig az ott működő civil és egyházi szervezetekkel továbbra sem kíván egyeztetni sem a Kőbányai Önkormányzat, sem a Képviselő testület jelentős része.

A Kontúr Egyesületnek  az Önkormányzat közleményében foglaltakkal ellentétben nem célja a Hős utcai lakótömbök megtartása, a fennálló helyzet konzerválása. A Bihari út kapcsán – kellő ismeret hiányában – nincs kialakított álláspontunk. Mindenképpen egyetértünk viszont a Város Mindenkié Csoporttal abban, hogy a 21. században megengedhetetlen emberek hajléktalanná tétele, családok szétszakítása, s emberi sorsok semmibevétele.

Teljes mértékben visszautasítjuk és felháborítónak tartjuk az Önkormányzat azon valótlan, és a tények teljes ismeretét nélkülöző állítását, miszerint "egyes civil szervezetek illegális lakásfoglalók, tartozást felhalmozók, a törvényekkel visszaélők botránykeltését használják fel politikai céljaikra."

A Kontúr Egyesület 2014 óta van jelen a Hős utcában, ahol hetente több alkalommal tart gyerekfoglalkozásokat és családi programokat, illetve a lakók részére közösségi beszélgetéseket, 2017. őszétől pedig – a helyi humánszolgáltató tevékenységébe besegítve – esetkezeléseket.
    
     Kiadó: Kontúr Közhasznú Egyesület

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.