OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 19. péntek
Ismertető


2018. február 27., kedd 15:11

A Katolikus Ifjúsági és Felnőttképzési Egyesület közleménye
    Budapest, 2018. február 27., kedd (OS) - A Katolikus Ifjúsági és Felnőttképzési Egyesület 2018. január 1-jén indította el  "Együtt a tudásért"  című projektjét (EFOP-5.2.2.-17-2017-00030). A projekt 100 %-ban finanszírozott, keretösszege 49 999 800 forint.  A tevékenységek a Széchenyi 2020 program keretében európai uniós vissza nem térítendő támogatással valósulnak meg. A projekt célja a társadalmi felzárkóztatás, együttműködés, és a közösségépítés nemformális tanulás módszerei segítségével, vajdasági és erdélyi partnerszervezetekkel közösen megvalósítva. A projektben szakemberek kerülnek fejlesztésre, akik ennek a tudásátadásnak a fő mozgatórugói. A fejlesztés workshopok és tanulmányutak formájában valósulnak meg, melyek 2018 februárjában indultak.

    A kétéves projektben három területen valósul meg a szakemberek fejlesztése: szeniorok aktivitásának növelése, vidéken élő nők bevonása és a civil ernyőszervezetek hálózati munkájának fejlesztése. A projekt 2 éves időtartama alatt a tématerületekhez kapcsolódó workshopokból, tanulmányutakból és a Szenior területre vonatkozó kutatásból áll.
Az első workshop februárban valósult meg Hálózati együttműködések fejlesztése címen. A két napos eseményen a pályázatban résztvevő ernyőszervezetek a tagok aktivizálásának és erőteljesebb bevonásának kérdésével foglalkoztak, megosztották a tapasztalataikat az együttműködések lehetőségéről, a határon átnyúló tudásátadás előnyeiről és nehézségeiről.
További információ:
Balogh Edit, szakmai vezető
0662/426-785, info@kife.hu

     Kiadó: Katolikus Ifjúsági és Felnőttképzési Egyesület

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.