OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 25. csütörtök
Ismertető


2018. március 1., csütörtök 21:17

A Magyar Liberális Párt közleménye (1. rész)
    Budapest, 2018. március 1., csütörtök (OS) - Liberálisok: A lényeges kérdésekről nem esett szó az osztrák-magyar találkozón

    A Liberálisok üdvözlik a Magyarország és Ausztria közötti szoros partneri kapcsolatot és a kölcsönös készséget a két ország közötti nyitott kérdések tárgyalásos úton történő rendezésére. Azt már kevésbé tartjuk örvendetesnek, hogy az élénkülő kapcsolatok szinte kizárólag a populista Szabadságpárt (FPÖ) vezető politikusaival folytatott tárgyalásokra szorítkoznak. Karin Kneissl külügyminiszter budapesti látogatását követően a tervek szerint még ebben a hónapban hozzánk látogat Norbert Hofer közlekedési miniszter, a populista Szabadságpárt elnöke, majd pedig Herbert Kickl belügyminiszter, ugyancsak a Szabadságpárt politikusa.

A külügyminiszteri találkozót követő sajtótájékoztató alapján úgy tűnik, hogy elsősorban azokkal a kérdésekkel foglalkoztak a miniszterek, amelyekben nincs igazi nézetkülönbség: a migrációval és az EU nyugat-balkáni bővítéssel. Szemmel láthatólag a vitás ügyeket a szőnyeg alá söpörték. Elgondolkodtató az is, hogy a két szárazföldi ország külügyminisztere nagy bizonyossággal állította: a tengeri határok megvédhetőek. Talán hitelesebb lenne ez az álláspont egy tengeri határokkal rendelkező ország részéről.

A valódi fontos nyitott kérdésekről a sajtótájékoztató szerint nem sok szó esett. A külföldi, köztük a magyar munkavállalók családi pótlékának csökkentéséről, a külföldi munkavállalók jogainak tervezett további korlátozásáról nem beszéltek.
    
     Kiadó: Magyar Liberális Párt

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.