OS Országos Sajtószolgálat
2019. március 21. csütörtök
Ismertető


2018. március 2., péntek 11:37

A "Lungo Drom" Országos Cigány Érdekvédelmi és Polgári Szövetség közleménye (1. rész)
    Budapest, 2018. március 2., péntek (OS) -

    Alaptalan és igaztalan, ezért megdöbbentő és elfogadhatatlan az ENSZ emberi jogi főbiztosának 2018. február 26-án tett nyilatkozata, amely szerint Magyarország kormánya és Orbán Viktor idegengyűlölő és rasszista nézeteket vallana. Mint Közép-Európa és Magyarország legnagyobb roma szervezetének vezetője ezúton messzemenőkig visszautasítom Zeid Raad al-Husszeinnek, az ENSZ emberi jogi főbiztosának kijelentését.

A rasszizmus vádja súlyos vád a civilizált világban, épp ezért felelős vezető, csak alapos és felelős nyilatkozatokban mondhatja ki bárkire, hogy rasszista és idegengyűlölő. Éppen ezért a magyarországi roma társadalmat képviselő Lungo Drom tagjaiban mély megdöbbenést váltott ki Zeid Raad al-Husszein alaptalan, felkészületlen és felelőtlen nyilatkozata. Leginkább azért, mert, ha valakinek, akkor az ENSZ emberi jogi főtitkárának illene ismernie az Orbán-kormányok eddig végzett rasszistaellenes és kisebbségvédelmi intézkedéseit, a társadalmi tolerancia és felzárkózás terén végzett munkáját.

Emlékeztetőül:
-    Az Orbán-kormány és a magyar miniszterelnök hirdetett zéró toleranciát a magyarországi rasszista és idegengyűlölő megnyilvánulásokkal szemben.
-    Orbán Viktor és kormánya adott lendületet nemcsak a magyarországi, hanem az európai roma felzárkózásnak, amikor az EU soros elnökségeként Európai Roma Stratégiát alkotott komoly szerepvállalásra késztetve a tagállamokat.
                
     Kiadó: "Lungo Drom" Országos Cigány Érdekvédelmi és Polgári Szövetség

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.