OS Országos Sajtószolgálat
2018. december 14. péntek
Ismertető


2018. március 2., péntek 11:37

A "Lungo Drom" Országos Cigány Érdekvédelmi és Polgári Szövetség közleménye (2. rész)
    Budapest, 2018. március 2., péntek (OS) -

    -    Ugyancsak a magyar miniszterelnök és kabinetje végezte eddig a legtöbbet a magyarországi gyermekéhezés felszámolása és a szegények iskoláztatása, oktatása érdekében, amelynek keretében jelentős eredményeket ért el a roma társadalom életében is.

Zeid Raad al-Husszein főbiztos úrnak ezek szerint mindezekről nincs tudomása, mert, ha lenne, nem állíthatná a magyar miniszterelnökről, hogy idegengyűlölő és rasszista.

A Lungo Drom elnökeként tájékoztató levelet fogok küldeni Zeid Raad al-Husszeinnek az Orbán-kormányok antirasszista és antixenofób munkájáról, amelynek alapján arra kérem majd az ENSZ emberi jogi főbiztosát, hogy vonja vissza állításait a magyar miniszterelnökre vonatkozóan, és kérjen bocsánatot minden magyar és roma embertől téves és messzemenőkig alaptalan kijelentéséért. A főbiztos méltatlanná vált tisztségének betöltésére, ezért távoznia kell az Egyesült Nemzetek Szervezetéből.  

Az ENSZ jelenlegi emberi jogi biztosának is el kell fogadnia és meg kell érteni, hogy a migráció nem alapvető emberi jog. Határaink megvédése, kultúránk megőrzése nem értékelhető rasszizmusként, éppen a szülőföldön élők megmaradását szolgálja nemtől, származástól, bőrszíntől és vallástól függetlenül.      

Farkas Flórián
elnök
                
     Kiadó: "Lungo Drom" Országos Cigány Érdekvédelmi és Polgári Szövetség

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.