2018. december 14. péntek

2018. március 2., péntek 11:37

A "Lungo Drom" Országos Cigány Érdekvédelmi és Polgári Szövetség közleménye (2. rész)
    Budapest, 2018. március 2., péntek (OS) -

-    Ugyancsak a magyar miniszterelnök és kabinetje végezte eddig a legtöbbet a magyarországi gyermekéhezés felszámolása és a szegények iskoláztatása, oktatása érdekében, amelynek keretében jelentős eredményeket ért el a roma társadalom életében is.

Zeid Raad al-Husszein főbiztos úrnak ezek szerint mindezekről nincs tudomása, mert, ha lenne, nem állíthatná a magyar miniszterelnökről, hogy idegengyűlölő és rasszista.

A Lungo Drom elnökeként tájékoztató levelet fogok küldeni Zeid Raad al-Husszeinnek az Orbán-kormányok antirasszista és antixenofób munkájáról, amelynek alapján arra kérem majd az ENSZ emberi jogi főbiztosát, hogy vonja vissza állításait a magyar miniszterelnökre vonatkozóan, és kérjen bocsánatot minden magyar és roma embertől téves és messzemenőkig alaptalan kijelentéséért. A főbiztos méltatlanná vált tisztségének betöltésére, ezért távoznia kell az Egyesült Nemzetek Szervezetéből.

Az ENSZ jelenlegi emberi jogi biztosának is el kell fogadnia és meg kell érteni, hogy a migráció nem alapvető emberi jog. Határaink megvédése, kultúránk megőrzése nem értékelhető rasszizmusként, éppen a szülőföldön élők megmaradását szolgálja nemtől, származástól, bőrszíntől és vallástól függetlenül.

Farkas Flórián
elnök