2018. december 14. péntek

2018. március 2., péntek 12:17

A Magyar Liberális Párt közleménye
    Budapest, 2018. március 2., péntek (OS) - Liberálisok: Orbán Viktor kérjen bocsánatot a cigányságtól!

A Liberálisok felháborítónak tartják Orbán Viktor nyíltan rasszista kijelentését, amelyben a miniszterelnök bevándorlónak nevezve a romákat, nehéz sorsú betelepített családokat alázott meg Miskolcon. A miniszterelnök azt találta mondani, hogy a helyiek megtapasztalták már, mit is jelent a bevándorlás, amikor Magyarország területéről érkeztek a városba bevándorlók. A miniszterelnök arra utalt, amikor kifejezetten szegény, cigány családokat költöztettek be az Avas lakótelepre.

A Magyar Liberális Párt szerint Orbán kijelentésével szintet lépett a migránsozásban. Átlépett egy olyan kulturális határt, amelyet nem pusztán a liberális érzelmű emberek nem fogadhatnak el, hanem a józanul gondolkodóknak is el kell utasítaniuk. Egy ilyen mondatot még egy olyan politikus sem engedhet meg magának, aki nyíltan szakított a politikai korrektséggel. Elfogadhatatlan, hogy a miniszterelnök már a magyar embereket is bevándorlónak nevezze, ezzel pedig a többségi társadalmat hergelje a kisebbséggel szemben.

Orbán Viktor rasszista kijelentése a bizonyíték arra, hogy a kormányfőt súlyosan megviselte a hódmezővásárhelyi vereség, ám ez sem lehet mentség arra, hogy a Fidesz visszahozza a késő-kádári mentális állapotokat Magyarországra. A Liberálisok elvárják: ha maradt még józan, önálló gondolkodásra képes politikus a Fideszben, akkor álljon ki, és kérjen bocsánatot a cigányságtól!
     Kiadó: Magyar Liberális Párt