OS Országos Sajtószolgálat
2018. december 14. péntek
Ismertető


2018. március 2., péntek 12:17

A Magyar Liberális Párt közleménye
    Budapest, 2018. március 2., péntek (OS) - Liberálisok: Orbán Viktor kérjen bocsánatot a cigányságtól!

    A Liberálisok felháborítónak tartják Orbán Viktor nyíltan rasszista kijelentését, amelyben a miniszterelnök bevándorlónak nevezve a romákat, nehéz sorsú betelepített családokat alázott meg Miskolcon. A miniszterelnök azt találta mondani, hogy a helyiek megtapasztalták már, mit is jelent a bevándorlás, amikor Magyarország területéről érkeztek a városba bevándorlók. A miniszterelnök arra utalt, amikor kifejezetten szegény, cigány családokat költöztettek be az Avas lakótelepre.

A Magyar Liberális Párt szerint Orbán kijelentésével szintet lépett a migránsozásban. Átlépett egy olyan kulturális határt, amelyet nem pusztán a liberális érzelmű emberek nem fogadhatnak el, hanem a józanul gondolkodóknak is el kell utasítaniuk. Egy ilyen mondatot még egy olyan politikus sem engedhet meg magának, aki nyíltan szakított a politikai korrektséggel. Elfogadhatatlan, hogy a miniszterelnök már a magyar embereket is bevándorlónak nevezze, ezzel pedig a többségi társadalmat hergelje a kisebbséggel szemben.

Orbán Viktor rasszista kijelentése a bizonyíték arra, hogy a kormányfőt súlyosan megviselte a hódmezővásárhelyi vereség, ám ez sem lehet mentség arra, hogy a Fidesz visszahozza a késő-kádári mentális állapotokat Magyarországra. A Liberálisok elvárják: ha maradt még józan, önálló gondolkodásra képes politikus a Fideszben, akkor álljon ki, és kérjen bocsánatot a cigányságtól!  
     Kiadó: Magyar Liberális Párt

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.