2018. június 24. vasárnap

2018. március 4., vasárnap 10:44

Ujhelyi István EP-képviselő közleménye (2. rész)
    Budapest, 2018. március 4., vasárnap (OS) - Az Európai Parlament alelnöke is segíti Ujhelyi regisztrációs kampányát

Éppen azért, hogy minél több külföldön élő fiatal vegye kezébe a döntést, indítottam el azt a regisztrációs kampányt, amely széles körben, több külföldi platformon és közösségi oldalon hívja választási részvételre a magyarokat. A kezdeményezést számos európai parlamenti képviselő is támogatásáról biztosította és osztotta meg a magyar nyelvű felhívást német, holland vagy épp brit felületeken. Még az Európai Parlament alelnöke, Sylvie Guillaume is beszállt a kampányba: megosztva saját honlapján és hírlevelében a felhívásunkat, ezzel megszólítva a Franciaországban élő magyarokat.
A demokrácia legnagyobb ünnepe, ha egy választáson minden szavazásra jogosult állampolgár él alkotmányos lehetőségével és maga dönt hazája és saját sorsa jövőjéről. Minél nagyobb a részvétel egy választáson, annál erősebb a felhatalmazás, annál nagyobb a legitimáció. A Fidesz rendszerint – ahogy Kövér László különösebb következmények nélkül beismerte már – szívesen "bűvészkedik" a választási előírásokkal: hol a körzeteket írják át, hol a választójog gyakorlását nehezítik meg. Csak az a lényeg, hogy feléjük lejtsen a pálya.
     Kiadó: Ujhelyi István EP-képviselő