OS Országos Sajtószolgálat
2023. október 1. vasárnap
Ismertető


2018. március 4., vasárnap 13:32

A Miniszterelnökség közleménye (1. rész)
    Budapest, 2018. március 4., vasárnap (OS) - Megújult a Farnas-i (Erdély) református templom haranglába

    Az erdélyi Farnas református temploma mellett álló, valószínűleg 18. századi szoknyás fa harangláb felújítását Magyarország Kormánya a Rómer Flóris Terv támogatási keretéből 6,5 millió forinttal finanszírozta, a Teleki László Alapítvány lebonyolításában – mondta Latorcai Csaba a Miniszterelnökség helyettes államtitkára az erdélyi településen a felújított harangláb ünnepélyes átadása alkalmából.

A Rómer Flóris Terv egy olyan eszköz, amely küldetés is egyben: megmenteni és megtartani mindazt, ami összeköti magyarságunkat, üzen a múltból a jövőnek és értéket teremtve összefogásra hívja a Kárpát-medencében élő egyházakat, önkormányzatokat, civil szervezeteket és mindazokat, akik felelősséget éreznek és felelősséget vállalnak történelmi örökségünk megmentése érdekében. Segítő kezet kíván nyújtani ott, ahol a lelkesedés és a tenni akarás mellett konkrét anyagi hozzájárulás is szükséges.
     Kiadó: Miniszterelnökség

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.